Skip to main content

D4 – Domeniul 4 de vânzare

Domeniul nu mai este disponibil!

 • Altitudine: puțin peste 1000 m;
 • Panoramă: splendidă;
 • Teren: 6,41 hectare;
  Proprietatea este formată din 8 parcele: 1,63 ha, 1,34 ha, 1,32 ha, 8700 mp, 5000 mp, 4200 mp, 2600 mp, 700 mp. Parcelele nu sunt la un loc, fiind despărțite fie de câte o parcelă a unui vecin, fie de un drum de acces. Sunt situate în două părți distincte, care comunică printr-o trecere mai îngustă peste o coamă de munte. Într-o parte este o casă de lemn nelocuită. În cealaltă este o casă încă locuită, cu câteva anexe. Partea cu casa de lemn are o configurație spectaculoasă, cu pante mai abrupte și deschidere spre munți. Partea cu casa locuită are mult plat, e mai blândă și are un aer mai domestic. Când treci dintr-o parte în alta peste coama despre care vorbeam, ai impresia că se schimbă filmul. Casa locuită este pe parcela de 1,32 hectare, de care o desparte doar drumul de acces de parcela de 4200 mp de o parte și de parcela de 700 mp de altă parte. Casa de lemn este pe parcela de 1,34 hectare. Parcelele de 5000 mp și 8700 mp sunt lipite una de alta. La fel și parcela de 1,63 hectare cu cea de 2600 mp, acestea două fiind și puternic împădurite cu specii de foioase.
 • Vecini: o singură casă, la sub 100m de casa locuită. Cea nelocuită este înconjurată de două coame de munte și nu are niciun vecin vizibil, cu excepția unei șure, la 100 m de casă.
 • Curent electric – da;
 • Apa – Partea cu casa de lemn are un bazin de apă amenajat pe un izvor, iar partea cu casa locuită are o sursă de apă în vecinătate, din care alimentarea se face vara cu o pompa electrică, printr-un furtun.
 • Semnal de telecomunicații – da
 • Starea construcțiilor: Partea locuită este în stare bună, anexele arată acceptabil. Casa nelocuită am văzut-o numai din exterior. Scara de acces la târnaț este deteriorată. În rest, nu sunt vizibile defecte majore.
 • Acces: 2,5 km până la asfalt, 9 km până la șoseaua națională, acces fără probleme, posibil și cu 4×2, preferabil totuși 4×4 (o mică porțiune de drum este tăiată în stâncă).
 • CF – în curs de rezolvare.

Impresia noastră:

În partea cu casa de lemn ai vedere ca în Alpi, dar ai pante tari și o singură construcție, și aceasta în suferință. În partea cu casa locuită ai condiții bune de locuit și o zonă de plat cum rar poți întâlni la munte, dar nu ai perspectiva atât de spectaculoasă spre văile munților. Cele două părți ale proprietății se completează perfect. Cine dorește să vadă văile când deschide geamul dimineața trebuie să investească în renovarea casei de lemn. Nici nu vrem să ne gândim cum ar fi un perete vitrat care dă spre văi. Fărâmițarea proprietății în 8 parcele este un minus, dar nu semnificativ. Practic, sunt 4 grupe de parcele: 1,32 ha cu casa locuită + 4200 mp + 700 mp, despărțite doar de drum; 1,34 ha cu casa de lemn; apoi cele două de 5000 mp și 8700 mp lipite, și cele două de 1,63 hectare și 2600 mp, cu pădure, de asemenea lipite. Nu se vând separat. Parcelele care par nefolositoare pot face, în principiu, obiectul unui schimb cu vreun vecin care dorește acest lucru, ori obiectul unei vânzări.

Galerie foto


Comentarii (7)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *