Skip to main content

C34 – Casa 34 de vânzare

Casa 34 de vânzare | Domeniul din Apuseni

Casa nu mai este disponibilă!

  • altitudine – 930 m;
  • teren: 5 hectare: 1 ha terenul cu casa + 2,5 ha cu șură lângă pădure + parcele mai mici, toate apropiate una de alta;
  • o casă mare, relativ nouă, unită cu casa veche renovată, ambele în stare foarte bună, cu un număr mare de încăperi, perfect locuibile;
  • vecini – în stânga și în dreapta, la sub 100 m fiecare;
  • curent electric – da;
  • semnal de telecomunicații – da;
  • apă – doar terenul de 2,5 ha cu șură, de lângă pădure, are izvor, captat într-un bazin acoperit, vizibil în fotografii. Pe terenul casei nu este sursă de apă. Din acest motiv proprietarii au amenajat nu mai puțin de două bazine mari de captare de apă pluvială, unul la șură și unul la casă.
  • acces 4×2, asfalt până la 300 m de casă;
  • CF neactualizat.

Impresia noastră:

Proprietatea este situată pe un platou enorm montan, de unde senzația că ești la deal, nu la aproape 1000 de metri altitudine. Dacă toate hectarele erau la un loc, am fi prezentat proprietatea la Domenii, dar nu este cazul. Nu e ușor de găsit o casă de asemenea dimensiuni și în stare atât de bună la această altitudine. Concură la preț și mărimea casei, și numărul mare de încăperi, și starea lor tehnică perfectă, și mobilarea, și conformația de șes a terenului, deși suntem la aproape 1000 de metri, și hectarele asociate proprietății, și accesul asfaltat, completat cu acces înierbat și pietruit pe ultimele sute de metri, și bazinele de apă, care asigură o perfectă independență din acest punct de vedere. În funcție de gusturi, vecinătățile date de cele două gospodării locuite aflate de o parte și de cealaltă a proprietății pot să pară sau nu prea apropiate. Ce ne atrage în mod special atenția e terenul de 2,5 hectare de lângă pădure, pe care se găsește o șură izolată și un mic bazin de captare a unui izvor, protejat de un acoperiș triunghiular din lemn. Locul este la circa 300 metri de casă, de care este legat printr-un drum vechi, abandonat, care poate fi reabilitat cu un buldoexcavator. Acest loc este special pentru că este lângă o pădure, este acoperit parțial de pădure, este suficient de departe de orice casă, dar nu atât de departe încât să fie prea izolat și poate fi valorizat, pentru cine gustă cu adevărat muntele, prin amenajarea șurei pentru locuire. În ce privește intabularea, urmează să verificăm în ce măsură aceasta este la zi, așa cum ni s-a spus.

Galerie foto


Comentarii (10)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *