Skip to main content

C28 (1+2) – Casa 28 de vânzare

Casa 28 de vânzare | Domeniul din Apuseni

Observații preliminare: Două case dintr-un grup de trei. A treia este în mijloc și este locuită de o femeie vârstnică. Casele se vând separat, dar, dincolo de faptul că se găsesc în același loc, ele pot interesa două familii apropiate, motiv pentru care le prezentăm împreună. Observația preliminară cea mai importantă este aceea că, din punctul nostru de vedere, se cer pe ele prețuri care sunt aproape dublul prețurilor pentru proprietăți similare pe care le-am întâlnit și prezentat pe site. Am oscilat între prezentarea lor aici sau în rubrica P.P. https://www.domeniuldinapuseni.ro/p-p/ . Rămânem deocamdată cu ele aici, cu speranța că persoanele interesate vor convinge proprietarii să fie mai rezonabili.
C1 este cea integral din lemn negru cu acoperiș de țiglă de culoare mai ștearsă și cu vie atârnând pe un perete, iar C2 este cea cu acoperiș din plăci de internit gri.

  • preț: 28.700 + 36.200 euro
  • altitudine: aproape 900 m;
  • teren: C1 cca. 2 hectare, iar C2 cca. 1,5 hectare. Deocamdată, proprietarii C1 nu ar dori să vândă decât terenul din interiorul gardului casei, cca. 5000 mp. Prețul este pentru această suprafață.
  • C1: 2 camere, cămară, 2 pivnițe, șură, toate în stare bună; C2: 4 camere, 2 pivnițe, șură, toate în stare bună;
  • curent electric – da;
  • semnal bun de telecomunicații;
  • apă: C2 – adusă în curte, prin cădere, de la un izvor aflat pe o parcelă a proprietarului C1; C1 – nu are apa trasă.
  • acces 4×4, cca. 2 km până la asfalt;
  • CF – neactualizat.

Impresia noastră:

Loc frumos și liniștit, aflat la cca. 500 m de un cătun locuit de 4 familii și la 2 km de o comună aflată pe valea Arieșului. Nu vedem imposibilă vânzarea în viitor și a casei din mijloc, dar deocamdată nu e cazul să ne interesăm de acest lucru. De o parte a caselor se întinde o pădure mare, iar de cealaltă se întind pășuni și cătunul despre care aminteam anterior. Mistreții sunt o prezență constantă (doar din când în când), la fel ca peste tot în Apuseni, dar vizitele lor sunt numai noaptea și numai în locurile neîngrădite, în căutare de bunătăți din pământ, gen bulbi de plante, rădăcinoase de tot felul. Nu dărâmă garduri, nu atacă oameni, nu mănâncă copii și nu asediază frigidere. Locația are tot ce-i trebuie pentru un loc de vacanță de nota 10 în inima Apusenilor, mai puțin prețul caselor, care, cum spuneam, deocamdată este exagerat.

Galerie foto


Comentarii (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *